La “J” de Jujol, símbol identitari del modernisme a Sant Joan Despí


logo_2L’Arquitecte Jujol signava les seves obres amb una “J”.  Nosaltres també volem reconèixer el treball i l’esforç de les ballarines i dels ballarins a dalt de l’escenari amb les “J” Jujolianes, fetes artesanalment, a mà, una a una.

A la quarta edició del Premi Jujol, a l’any 2013, vàrem fer un pas endavant el que fa a la imatge corporativa i estètica del Premi. Teníem el color blau Jujol; el logotip del Premi, el color negre de fons, etc. Però encara ens mancava algún tret diferencial, per això vàrem decidir  crear un trofeig exclusiu per a guardonar a les/els guanyadors.

D’aquesta voluntat innovadora va sorgir la “J” de Jujol com a símbol identitari del modernisme a Sant Joan Despí i del Premi Jujol de Dansa Jove. Vàrem acudir al taller de ceràmica de l’Escola Municipal d’Art, ubicada al Centre Jujol-Can Negre.

La creació de la peça correspon a l’entitat art-sis. Aquesta col•laboració neix de la idea del cooperativisme entre entitats.

La tècnica emprada per realitzar aquesta peça és la ceràmica esmaltada amb craquelé i doble cocció.

A la cinquena edició del Premi Jujol, a l’any 2014, vàrem modificar lleument la part superior de la “J” per atorgar-li la seva fisonomia definitiva.

N’estem molt orgullosos i satisfets del resultat, defensem fermament el treball transversal i la suma d’esforços entre les diverses entitats de la ciutat.

Viu la Dansa!!

0_J_fang

Matèria primera: Argila.

1.1.J_sense_coure

“J” sense coure.

1.2.J_sense_coure_blau

“J” amb el blau Jujol.

2_j_cuites

“J” cuita.

3_J_acabades

“J” acabada.

4_J_evolució

Les tres fases de la “J”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.