5. Nicolas Ricchini


HIP-HOP. Després de formar-se a Lyon i a Barcelona en dansa clàssica, modern-jazz i dansa contemporánia, Nicolas va treballar a la Companyia Ballet Lyon i en diversos projectes (Ben Jack’son – doble oficial de Michael Jackson en Europa).

A Barcelona, es  forma a Varium (Anna Sànchez), i després treballa dos any més a la Companyia  Pepe Hevia Danza com a primer ballarí i  assistent. Guanyant el Certamen Coreográfico de Burgos-New York 2009 amb el dúo”Detrás del cristal”. També va treballar amb Nadine Gerspacher i amb la Jove Companyia de Dansa de de Sant Boi.

Darrerament, com a ballarí freelance, va treballar a Londres amb la producció “NIERKA”, per a  Sato Studio (Tupac Martir y Fernando Hernando – NDT), estrenada en el Teatre Peacock en 2012. També col-labora amb la Companyia Emma Martin Dance a Dublin per a production DOGS, premiada com a millor producció del Festival Fringe 2012. Ha tingut l’ oportunitat de treballar amb  Akram Khan a  la ceremonia d’apertura dels JJOO  de Londres 2012.

En paral-lel, crea la seva pròpia companyia en el 2010, “Nicolas Ricchini Danza” que es converteix en “ Nicolas Ricchini Company” en 2012.

En hip hop, s’ha format en Los Angeles (Millenium, Debbie Reynolds) i a  Barcelona (Varium). Enguany, la seva coreografía RUGBY per a Fit Dance Company va estar guardonada amb el titol de Campeones de España de Funky Jazz.

És professor de dansa contemporània, funky jazz i hip hop.  També co-dirigeix la Jove Companyía de Sant Boi. Actualment està treballant com a ballarí a la producció “Panta Rei” de Raffaella Crapio.