Objectius


 

  • Fomentar la difusió de la dansa mitjantçant els nuclis formadors, potenciadors i dinamitzadors que són les ESCOLES DE DANSA.
  • Mostrar el treball creatiu, tècnic i artístic que desenvolupen el professorat i l’alumnat de les ESCOLES DE DANSA, mitjantçant la presentació de les coreografíes.
  • Apropar la dansa al públic en general, tot gaudint del treball que es desenvolupa a les ESCOLES DE DANSA.
  • Crear uns vincles de cohesió que puguin ajudar a les ESCOLES DE DANSA a desenvolupar i/o participar en projectes comuns.
  • Possibilitar el contacte entre diferents professionals de les ESCOLES DE DANSA, compartir idees, intercanviar experiències, etc.
  • Promocionar la dansa com a eina cultural que estimula la sensibilitat artística tant del/de la que la desenvolupa – ballarina o ballarí – com del que la gaudeix assegut o asseguda al seient.

 

PER QUÈ ORGANITZEM UN PREMI DE DANSA?

El Premi JUJOL de Dansa Jove té com a finalitat el foment de la dansa a través de les/dels joves que s’estan formant a les escoles de dansa i centres de formació d’arreu, així com l’apropament entre les diferents escoles de dansa.

La llavor del Premi Jujol va començar a gestar-se a l’any 2008, i estava previst que surtís a la llum al voltant del Dia Internacional de la Dansa (29 d’abril), a començament del mes de maig del 2009. Per diferents motius no es va poder desenvolupar en la data prevista i s’ajorna.

Finalment la persistència de l’equip de treball, la confiança en el projecte Jujol, i el recolzament institucional de la Regidoria de Cultura, fa que el Premi Jujol neixi a Sant Joan Despí a l’any 2010, de la mà de l’ESPAI FÍSIC.EscoladeDansa, amb el suport de l’Ajuntament de Sant Joan Despí.

El fet d’organitzar un concurs adreçat a les escoles de dansa ha sorgit de l’interès que totes les ballarines i ballarins que dia a dia s’esforcen a les seves classes puguin pujar sobre un escenari per mostrar el seu treball, la seva millora, la seva il.lusió i, sobre tot, el seu convenciment de que amb esforç i sacrifici es poden assolir aquelles petites fites que es marquen quan iniciem qualsevol projecte o activitat.

Sense el suport de les escoles de dansa, del seu professorat i del seu alumnat, la dansa no tindria gaire futur. Cal crear una base sòlida i ferma perquè la dansa ocupi el lloc que li correspon dins de les Arts Escèniques, i poder demostrar a les institucions que la dansa és un ens viu i dinàmic, i que els seus fonaments volen arrelar-se ben fort a l’agenda cultural del nostre país.

El Premi porta el nom de Jujol en honor al geni que va deixar la seva empremta personal a la nostra ciutat, a les seves nombroses obres arquitectòniques, que fan que Sant Joan Despí sigui un referent en el modernisme català, estem parlant de Josep Maria Jujol i Gibert (Tarragona 1879-Barcelona 1949). El 1926 és nomenat arquitecte municipal de San Joan Despí, càrrec que va exercir fins al 1949.