Virginia Gimeno


Virgínia Gimeno Folgado va estudiar Dansa a l’Institut del Teatre de Barcelona i en el 1999 va debutar com a ballarina en el Gran Teatre del Liceu en la re-inauguració després del seu incendi.

En 2001 entra a formar part de la jove cia IT Dansa dirigida per Catherine Allard on interpreta peces de Rui Horta, Wim Vandekeybus, Jirií Kylian, Jo Stromgren, Gustavo Ramirez i Nacho Duato entre altres.

Posteriorment balla durant dos anys en Lanonima Imperial dirigida per Juan Carlos García.

En la seva carrera com a freelance ha treballat amb directors com La Fura dels Baus, Núria Espert, Àlex Rigola, Gilbert de Flo, Harry Kupfer, Laurent Pelly , David McVicar o Mario Gas i coreògrafs com Ramón Oller, Philip Egli, Liz Roche, Michael Keegan-Dolan o Opiyo Okach.

Des de 2007 forma part de l’elenc habitual de la cia Gelabert- Azzopardi dirigida per Cesc Gelabert & Lydia Azzopardi (Barcelona) i de Steptext Dance Project dirigida per Helge Letonja (Bremen).

La seva experiència com a docent va començar a la cia Lanonima Imperial. Regularment Imparteix classes a la Companyia Steptext Dance Project de Bremen i col.labora en el Summer Dance workshop del Tanecni Centrum Praha( Praga) com a mestra de contemporani.

Paral.lelament a la seva carrera com a ballarina i professora de Dansa; Virgínia Gimeno s’ha format per l’ensenyança del Ioga a l’Escola Yogaia de Barcelona.