David Campos


Dansa Clàssica

Inicia la seva formació en el camp de la dansa a l’Institut del Teatre de Barcelona. Marxarà a París, a l’escola de Ballet de Solagne Golovine, amb l’intenció de perfeccionar els seus estudis.

Posteriorment ingressarà en el Ballet Real de Flandes on desenvoluparà la seva carrera com a solista, amb obres dels més prestigiosos coreògrafs com Jiri Kylian, Nils Christie o Valery Panov.

En 1987 torna a Barcelona i funda la seva escola especialitzada en ballet clàssic. El 1999 funda la Cía Ballet Clàssic David Campos. El 2003, estrena a Barcelona, al Teatre Tívoli, tres noves coreografies: “Shubertina”, “Volveré a nacer” i una nova versió de “Carmina Burana”.

Al 2004, David Campos signa amb l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet (Barcelona) que dotarà de l’estabilitat i del suport econòmic imprescindibles per materialitzar els nous projectes de la Companyia de Ballet.

El seu segon gran projecte des de la seva residència a Santa Coloma de Gramenet, és el ballet “Trencanous” de Tchaikovsky, una revisió conceptual en profunditat d’aquest clàssic universal del ballet.

La temporada 2005 presenta en el Festival Internacional de Cap Roig, la seva particular visió del clàssic “El Quixot”, amb música de L. Minkus. Les seves darreres creacions, “La Bella Dorment” i “Giselle i les dones de l’aigua” són, amb la seva mirada sempre fresca als clàssics, una atrevida proposta de dansa combinada amb projeccions multimèdia que pretén apropar la dansa clàssica a un públic cada vegada més heterogeni i exigent.