Anna Maleras


Dansa contemporània

Professora titulada per L’ Institut del Teatre de Barcelona, fundà la seva pròpia escola, l’Estudi Anna Maleras, l’any 1967.

Pionera de la Dansa Moderna i Jazz a Catalunya creà l’any 1972 el “Grup Estudi Anna Maleras” dissolt l’any 1989.

Ha organitzat Stage Internacionals de Dansa a Palma de Mallorca (9 edicions), a Begur (6), a Sitges (21), a l’ Institut del Teatre (3) , Vilanova i La Geltrú (4) i a Sabadell (4).
Com a ballarina formà part del cos de ball del Gran Teatre del Liceu i participà en diversos espectacles tant a Espanya com a l’estranger.

Ha estat membre del jurat dels premis Tórtola, València, Ricard Moragas, Ciutat de Barcelona i del Certamen Coreogràfic de Madrid entre d’altres.

Membre del Consell de la Dansa del Ministeri de Cultura; des de l’any 1997 fins a l’any 2004 formà part del jurat dels Premis Nacionals de Catalunya.

Membre del Consell d’ assessors artístics del Gran Teatre del Liceu de Barcelona de l’any 2009 al 2012.

Premi a la professionalitat, lliurat per l’Escola de Relacions Publiques de la Universitat de Barcelona i Ràdio 4, juny 1985. Premi Nacional de Dansa, lliurat per la Generalitat de Catalunya 1988.

Medalla d’Argent al “Mérito a las Bellas Artes” del Ministeri de Cultura, 1996. Premi Nacional de l’ensenyament de les Arts, 1999, en l’especialitat de dansa Contemporània, Premi Cesc Gelabert.

Premi de l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya 2004. Creu de Sant Jordi de la “Generalitat de Catalunya” 2008.